Våra hundar

 

 

Hemma har vi 6 hundar. Två westie, två borderterrier och en Parson Russell Terrier. De bor med oss som familjehundar men bara två hundar sover i sängen…

Borderterrier:

In memory

”Tindra”
J Bokbergets Madame Joliet
Född: 25/12 2003 – 10/5 2016

DSC_6437

Tindra är en lite större tik och är väldigt vacker. Hon är en grym spårhund och ingen utmaning verkar vara för stor för henne. Tindra har haft en valpkull men ska inte användas mer i avel då en av hennes valpar fick kramper.

In memory

”Russin”
J SEUCH NUCH Bokbergets Nadina
Född: 18/11 2004 – 1/2 2016


DSC_7448

Russin är en liten tik med en speciell utstrålning. Hon har gått vädigt bra på utställning och tävlat en del agility. Efter henne har vi kvar Trigger hemma.

”Trigger”
J SEVCH SEAG(hopp)CH SEAGCH Whiteboard´s Touchdown
Född: 19/7 2007

triggerliten1-2

triggerhead1

DSC_7779

DSC_8253

Trigger är en liten kille på 7,5 kg, 34,5 cm hög och har en enorm arbetsvilja och motor. Han är näst intill outröttlig och en dröm att träna med. I allt han gör så ger han 100%.  

Han tävlar klass 3 i agility och är dubbelchampion. 2016 tävlade vi äntligen på vårt första SM!
Han har gått klockrent i provgrytet både som sprängare och som förliggare och har varit nere i gryt några gånger.
Viltspår är även det hans grej och även det ska ske med en väldans fart;) Med husse har han tagit ett Viltspårchampionat.

”Blitz”
J SEVCH Whiteboard´s Blitz
Född: 20/12 2010

blitzstal

bjuv2011 215 bjuv2011 313

Blitz föddes i en kull av 7 stycken. Hon var min favorit redan vid födslen. Mamma är Sot och Russin blir såklart då mormor. Blitz ser mycket lovande ut och har ställts ut några gånger samt påbörjat sin agilitykarriär så smått. Hon tävlar redan i klass 3. Grävlingen har hon också fått hälsa på och resulterat i ett godkänt anlagsprov. Med husse har Blitz tagit ett championat i Viltspår.

Westie:

In memory:
”Humlan”
J SEUCH SEJ(gs)CH VWW-10 Smash Here She Comes
Född: 4/3 2002 – 7/4 2015

DSC_3443

Humlan är en stolt dam född 2002. Hon är min första westie och den som jag lärt mig det mesta av. Hon har haft tre valpkullar.
Humlan var den första westien i Sverige med grytmerit (både som sprängare och förliggare) och den enda som blivit Jaktchampion. Vi använde henne fortfarande i gryt på både grävling och räv då hon var 10 år gammal), men nu är hon pensionär. Ovan jord är hon helt viltren.

In memory:
”Frankie”
C.I.B NORDUCH Playing Perfect Match
Född: 19/2 2003 –  17/2 2014

birkongsvinger1

Frankie är en lite större hane med ett fantastiskt temperament. Han har alla sina 42 tänder och en spikrak sträv päls.
Han har använts en del i avel och har många lovande valpar (och barnbarn…och barnbarnsbarn) efter sig.

”Holly”
J Cracker Hollywood

Holly har Frankie som pappa och är en otroligt enkel hund. Alltid glad och funkar med vilken hund som helst. Hon har ett klarat grytprov som förliggare men är inte jätteskarp. Holly har haft två valpkullar och i den sista kullen parade vi henne med Humlans morbror och fick Gry. Holly bor hos några valpköpare som även har en halvsyster till henne.

”Gry”
J Whiteboard´s Kitkat
Född: 21/1 2009

Gry är Humlans kusin och det märks. När hon var bara tre veckor visste jag att hon skulle stanna hos oss – hon var ju så lik Humlan till sättet. Redan vid 1 1/2 år klarade hon sitt grytprov med mycket skärpa. Hon har provat på grytjakt men det har inte varit några djur hemma i de gryt hon besökt. Gry har klarat anlagsprov i viltspår. 
Hon har även genomfört MH med godkänt på skott.
Gry har haft två kullar valpar.

”James”
SEVCH Whiteboard´s Seek And Destroy
Född: 12/10 2011

viggovalputst 223

James är barnbarnsbarn till Humlan och Frankie. Han är en liten hane som har ärvt sin morfars fantastiska temperament. James har med husse lyckats med ett championat i viltspår!

Parson Russell Terrier

”Dio”
SEVCH AGHD 1 Good Girls Di Dio
Född: 5/2 2014

Lite oplanerat fick en underbar parson-tjej flytta in hos oss och förhoppningsvis ska hon bli mattes nya agilitystjärna.

Dio har under sina två första levnadsår lyckats ta cert på utställning, bli uppflyttad i klass två i agility, bli årets arbetande Parson samt årets viltspårparson i rasklubben. Utöver det blev hon oxå årets GoodGirl-Parson 2015!


image

Annons